koncept galéria

Fotó: Ember Sári, Kato Six: Spinning lines, twisting thoughts,
2017. április, szervező: CHANGE-CHANGE

Pályázati felhívás – koncept galéria terében 3 hónapos programterv megvalósítására

A Bartók-negyed program célja a Bartók Béla út-Karinthy Frigyes út-BME által határolt városrész közösségi-kulturális fejlesztése. E cél eléréséhez a Bartók-negyed a környéken műteremhálózatot és a Kende utca 1. szám alatt koncept galéria néven kiállító- és közösségi teret alakít ki.

A koncept galéria segíti egy öntevékeny, nyitott, folyamatosan bővülő, a művészet és tudományok között átjárást biztosító, sokszínű közösség létrejöttét, ami lehetővé teszi napjaink kulturális, társadalmi jelenségeinek értelmezését, releváns témák felvetését és azok megvitatását.

Pályázati felhívás:

A koncept galéria pályázatot hirdet 3 hónapos koherens művészeti/kulturális programterv megvalósítására. A pályázatra tetszőleges létszámú csoportok jelentkezését várjuk, nem kizárólag a képzőművészet területéről. A koncept galéria a pályázatát évente háromszor írja ki.

Pályázati határidő: 2018. június 30.

A benyújtott pályázatoknak tartalmaznia kell:

– munkatervet a három hónapos időtartam releváns kitöltésére

– legalább 1, két hetes kiállítás koncepcióját

– legalább 2, a kiállításhoz kapcsolódó kísérőprogram tervét

A pályázat célja alkalmat teremteni a különféle területeken működő, művészeti vagy tudományos szakmai háttérrel rendelkező csoportok komplex, hosszabb időtartamot kitöltő programtervének megvalósítására. A pályázat kiírói szeretnék elérni, hogy olyan átfogó ötletek is helyet kaphassanak, amelyek az egy-egy kiállításra fókuszáló open callok esetében ritkán tudnak létrejönni.

Elbírálási szempontok:

 • megvalósíthatóság – A benyújtott tervnek pontos képet kell adnia a program megvalósíthatóságáról, a pénzügyi igényekről, a csapat tagjainak feladatköréről, a projekt szervezési, logisztikai és kommunikációs tervéről
 • előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyek:
  • kísérletet tesznek a művészeti ágak közötti átjárásra
  • valamilyen módon segítik a generációk közötti átjárás megvalósulását
  • segítik a nem szakmai, de érdeklődő közönség megnyerését

Pályázati anyag:

 • koncepció – Javaslat a 2018-as év őszi szezon, szeptembertől novemberig tartó programsorozatára, amely tartalmazza a koherens koncepciót a három hónap kiállításaira, eseményeire, egyéb programjaira, feltüntetve a résztvevő művészek és kurátorok listáját
 • részletes megvalósítási terv – a megvalósítás lépései (a szervezés menete lépésekre lebontva, időponthoz kötve, úgy mint: művészek, egyéb résztvevők felkérése, logisztikai terv, kommunikációs terv
 • munkamegosztás, feladatkörök áttekintése a csoporton belül
 • a csapat tagjainak rövid CV-je
 • a megvalósuló program költségigénye, tételes bontásban

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a kiíró az info@bartoknegyed.hu e-mail címre várja.

A sikeres pályázat esetén a koncept galéria biztosít:

 • kiállítóteret a megvalósításhoz
 • 150 000 forint költségvetést (A folyamatban lévő szponzorációkutatásból befolyó támogatásokkal ez az összeg növekedhet).
 • segítséget a technikai megvalósításban, kommunikációban, szakmai kapcsolatok kialakításában

A pályázatot a Bartók-negyed programot fenntartó Eleven Blokk Művészeti Alapítvány kuratóriumi tagjai, Mátyási Péter és Ongjerth Dániel, valamint a felkért szakemberek bírálják el.